Страните в Европа са изправени пред недостиг на препарата ремдесивир, който се

...
Страните в Европа са изправени пред недостиг на препарата ремдесивир, който се
Коментари Харесай

Европа е пред недостиг на лекарство за COVID-19, изкупено от САЩ

Страните в Европа са изправени пред дефицит на препарата  " ремдесивир ", който се употребява за лекуване на COVID-19. Причината за обстановката е това, че доста огромни количества от лекарството, произвеждане на компанията „ Gilead ", са продадени на американския пазар.

Миналия месец Съединени американски щати подписаха договорка с „ Gilead “ за пазаруване на над 500 000 дози, което е по-голямата част от производството на компанията. За съпоставяне - през юли страните от Европейски Съюз и Англия (с общо население около 500 млн. души), осигуриха дози " ремдесивир " на 30 000  пациенти.

" Има дефицит на " ремдесивир ", разгласи представителят на нидерландското министерство на опазването на здравето Мартин Янсен, като добави, че въпреки всичко там се надяват на нови доставки.

" Поради възходящия брой пациенти, признати в лечебни заведения, търсенето на " ремдесивир " нараства фрапантно ", сподели още Янсен.

Полският му сътрудник Адам Ниедзелски пък сподели, че лекарството не се предлага в някои лечебни заведения. Последната доставка на " ремдисивир "  за Полша е пристигнала предишния петък. 

Доказано е, че антивирусният препарат " ремдисивир " форсира възобновяване при най-тежките случаи на зараза с ковид. Заедно с кортикостероида  " дексаметазон " те са единствените медикаменти, утвърдени в Европа за лекуване на COVID-19. И двете се дават сега на американския президент Доналд Тръмп, който се лекува и с пробен коктейл от антитела.

Проблемът в Европа е, че броят на хоспитализираните се усилва, въпреки към момента в множеството страни да е по-малък от този напролет. Затова ред страни вкарват отначало строги ограничавания.

- Във Франция са регистрирани над 10 000 новозаразени за денонощие.  Париж и предградията му остават в режим на най-висока степен на заплаха от болест. През идващите 2 седмици заведенията ще работят при непоколебим хигиеничен надзор и понижено работно време. Затворени са и спортните зали.

- Нови ограничавания има и в Белгия - от петък кафенетата и питейните заведения в цялата страна ще затварят в 23:00 ч. Мярката към този момент е в действие в Брюксел.

- В Германия Франкфурт и Берлин вкарват вечерен час до 31 октомври . Всички заведения за хранене, питейните заведения и множеството магазини ще би трябвало да бъдат затворени от 23 до 6 ч сутринта.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР